humanjurister

Humanjuridiken karaktäriseras av det dynamiska mötet mellan den personliga sfären och juridiken. Det är en källa till djup tillfredställelse att kunna hjälpa människor som inte sällan står inför en livskris, men arbetet med utsatta klienter ställer också juristen inför utmaningen att hantera starka psykologiska behov som är förknippade med ärendet. Tyvärr finns det nästan ingen utbildning eller litteratur alls kring just klientpsykologi, vilket jag försöker råda bot på. 

Blogg

Advokatdagarna

Efter ett uppehåll på fem år så var det väldigt roligt att vara tillbaka på Advokatdagarna och introducera klientpsykologi på ett seminarium som var så fullt – över etthundrafemtio deltagare – att extra stolar togs in. Självklart väldigt roligt, men egentligen...

Sexminutersadvokaten av Gregory Lois - arbetsmetodiken Getting Things Done

Sexminutersadvokaten av Gregory Lois, Managing Partner på Lois Law Firm LLC, har skrivit en utmärkt jurist-anpassad beskrivning av arbetsmetodiken Getting Things Done. Jag har därför översatt den och Gregory har mycket generöst gett mig tillstånd att distribuera den svenska versionen.

Klientpsykologi

Humanjuridiken karaktäriseras av att den “mänskliga faktorn” står i centrum; i skärningspunkten mellan psykologi och juridik. När stora personliga värden står på spel – klientens frihet, vårdnaden om ett barn, familjegården – väcks ofta starka känslor till liv, vilket kan försvåra det juridiska arbetet och stressa juristen känslomässigt. Klientpsykologi syftar till att ge juristen ökad medvetenhet och praktiska verktyg för att bli bättre på att bemöta svårhanterliga klienter – till gagn för såväl jurist som klient.

Jag har haft förmånen att under många år hålla kurser i klientpsykologi, där deltagarnas erfarenheter har hjälpt mig att utveckla en unik insikt i det här synnerligen underskattade kunskapsområdet. För mig personligen så är det en av de mest stimulerande ämnena att hålla kurs i då det finns massor av spännande erfarenheter hos kursdeltagarna som brukar ge många aha-upplevelser och tankeväckande diskussioner.

Om du är intresserad av att delta i en kurs i klientpsykologi så gör gärna en intresseanmälan så hör jag av mig inför nästa kurstillfälle.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ja tack, jag vill gärna få information om kommande kurser i klientpsykologi

Jag delar aldrig din epost med någon annan och kommer inte att kontakta dig om något annat än kurser och föreläsningar av relevans för jurister.

Jag har en lång och unik erfarenhet av att föreläsa om klientpsykologi och höll bland annat 2006-2012 en mycket uppskattad kurs i ämnet för Advokatsamfundets räkning. 

Klientpsykologi: grundkurs

 

Forskning visar att advokater tror att klienter sätter störst värde på deras juridiska kompetens, förmåga att upprätthålla konfidentialiteten, samt punktlighet – medan klienterna egentligen skattar kommunikation i pågående ärende, lyssnande och lyhördhet för hens behov, intressen och mål högst. Det som klienterna efterfrågar kan beskrivas med ett ord: klientpsykologi. Seminariet ger en gedigen introduktion i den psykologiska dimensionen av arbetet med klienter.

– Hur ser glappet mellan klienters och advokaters förväntningar ut egentligen?

– Vanligaste misstagen i arbetet med klienter

– Öka klienters tillfredsställelse – även när det inte går vägen

– Minimera problem med betalningen

– Strategier för att hantera ‘mardrömsklienten’

– Matcha förhållningssätt efter klient-typ

– Hantera den känslomässiga stressen som arbetet med klienter ibland ger upphov till 

 

Klientpsykologi: dödsbon och generationsskiften

Dödsbon utgör ett potentiellt mycket dynamisk skärningspunkt mellan juridik och psykologi, med ibland kraftfulla och komplexa känslomässiga reaktioner hos såväl enskilda individer som gruppkonstellationer såsom familjer och släkt. I den här fördjupningskursen tittar vi närmare på den emotionella anatomin hos dödsbon, och den arena för motstridiga känslomässiga behov som den kan utgöra. Vi ökar vår förståelse för klienters till synes irrationella och destruktiva beteenden utifrån psykologisk spelteori, samt får en inblick de grupprocesser som kan uppstå och starkt färga hela ärendet..

– Djupare inblick i förekommande starka och dysfunktionella reaktioner hos klienter

– Teori och praktik för konflikthantering

– Översikt över de grupprocesser som är vanligt förekommande i dödsbon

– Möjlighet till reflektion över din egen “juriststil” och hur du kan anpassa den för mer effektivt bemöta och hantera klienter

– Aktuell och praktisk tillämpning av forskning om empati och sympati, för minimering av egen känslomässig påfrestning

 

 

Klientpsykologi: vårdnadstvister

Skilsmässor kan i sig vara komplexa och psykologiskt mycket svåra processer som kan sträcka sig över flera av våra viktigaste sfärer i livet: ekonomiskt, socialt, praktiskt, känslomässigt etc. När vårdnaden av barn dessutom ingår i den problematiken så blir det psykologiska handlaget av ärendet en ofta ofrånkomligen en viktig del av juristens/advokatens arbetsuppgift. I den här praktiskt orienterade kursen introduceras psykologiska förhållningssätt och praktiska verktyg som ökar juristens möjligheter att effektivare hantera det som egentligen är hens arbetsuppgift – juridiken.

– Vad är karaktäristiskt för vårdnadstvister

– Tidiga varningssignaler på att ärendet kan bli utmanande

– PAS “parental alienation syndrome” (där förälder använder barnet/barnen för att uttrycka sin ilska och motstånd mot den andra föräldern) – värdet, men också kritik, av begreppet

– Klienter i kris och hur de bäst hanteras

– Möjlighet till reflektion över din egen “juriststil” och hur du kan anpassa den för mer effektivt bemöta och hantera klienter

– Förhållningssätt för att bättre ta hand om den känslomässiga stress som förekommer i arbetet med vårdnadstvister

Några utväderingar av mina kurser i klientpsykologi

Suveränt varvat innehåll. Lugnt och tydligt framförande. Kanon att lyfta fram hur vi har det idag med all stress och press. Man fick sig en tankeställare – igen! Välbehövligt!

Bra med vetskap om reaktioner och beteende som jag anat men inte kunnat sätta ord och fingret på.

Påläst kursledare som var väl förtrogen med vårt arbetsområde och således kunde applicera direkt på vårt sätt att arbeta.

Ändamålsenlig och professionellt genomförd utbildning.

Kursledaren var mycket kunnig och knöt an bra till vår verklighet. Gav bra och konkreta tips/råd vi kan ha med oss i det dagliga arbetet.

En kurs som samtliga i LRF Konsult skulle behöva ta del av.

Pedagogiskt och bra framförande. Viktiga ämnen i vårt jobb.

Mycket bra kurs, bl.a. för att få en bättre vardag med balans mellan arbete och fritid.

Viktigt att veta hur människopsykologin fungerar då man arbetar med all världens olika folk.